Beton
onderhoud

Woonbeton of een beton design vloer is van nature niet poreus, waardoor er praktisch geen vloeistoffen in de toplaag kunnen trekken. Een onbehandelde vloer is ca. 85% vuil- en vloeistof afstotend. Deze vloer kunt u vergelijken met een natuursteen vloer. U kunt dit beïnvloeden door de vloer te impregneren of er een protector op aan te laten brengen. Lees meer over het impregneren van de betonvloer.

Een woonbeton vloer is eenvoudig in het onderhoud, en verwijderen van vlekken zoals van rode wijn en koffie gebeurt snel met een doekje en wat lauw water. De woonbeton wekelijks stofwissen en/of stofzuigen en een aantal keer per jaar goed schrobben met groene zeep is voldoende. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de bevuiling, want bij een gezin met 4 kinderen en een hond, is meer onderhoud nodig dan bij een huishouden van 2 personen die altijd op sokken lopen.
Beton is een natuurproduct en zal ten alle tijde blijven werken. U kunt uw vloer bij intens gebruik wekelijks dweilen met vloeibare groen zeep. Zo ontsta er een laagje die vuil afstotend werkt.

betonnen terras, vloer en oprit, alles is mogelijk!